Menu
  • Úvodní stránka
  • O nás
    • Ocenění
  • Prodej produktů
    • Libavský med
    • Výrobky z propolisu
    • Pyl
  • Aktuality
  • Zajímavosti
    • Med
    • Propolis
    • Vosk
    • Mateří kašička
    • Včelí jed
    • Pyl
  • Fotogalerie
  • Kontakt
    • Facebook

Zajímavosti

RECEPTY

Zázvorový sirup

  • 1 malá čerstvá hlíza zázvoru (asi 30 g)
  • 1/2 l vody
  • 1-2 polévkové lžíce medu

Zázvor oloupeme, najemno nasekáme, přivedeme k varu v 0,5 l vody a 10 minut vaříme na mírném ohni. Přecedíme, trochu zchladíme, přidáme med a několikrát denně užíváme vlažné po čajové lžičce.
 

Med a maso
Karbanátky s medem

  • 700 g mletého hovězího masa
  • 30 g housky
  • 2 vejce
  • 2 středně velké cibule
  • 3 polévkové lžíce Dijonské hořčice
  • 3 polévkové lžíce medu
  • Sůl, pepř a další koření dle chuti

Hmotu smícháme a vytvoříme karbanátky. Lze je usmažit na oleji/sádle, případně upéci v troubě při 180° C.

 
Marinovaná vepřová žebra

  • 600 g vepřových žeber (lze použít i jiné maso, např. krkovici)
  • Jedna malá cibule
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 1 polévková lžíce vinného octu
  • 1 polévková lžíce sojové omáčky
  • 1 polévková lžíce medu

 
Pro marinádu:

  • 2 polévkové lžíce medu
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 2 polévkové lžíce sojové omáčky
  • 2 polévkové lžíce červeného vína
  • 1 polévková lžíce ústřičné omáčky
  • Koření dle chuti (sůl a pepř)
  • 1 čajová lžička sezamového oleje

Marinádu připravíme smícháním výše uvedených surovin. Marinujeme > 2 hodiny. Z ostatních surovin připravíme
smícháním za tepla omáčku. Vepřové maso grilujeme.
 

Medová omáčka pro kuřecí maso

  • 240 ml suchého bílého vína
  • 4 polévkové lžíce sojové omáčky
  • 100 g medu
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl pepř
  • Mouka

Česnek utřeme se solí, všechny suroviny smícháme. Mouku přidáváme pro zahuštění marinády (neměla by být příliš tekutá). Vaříme cca 2 minuty, podáváme s pečeným kuřetem

WordPress maintenance mode

O nás

Letos jsme přebírali ocenění za vítězství v soutěži Moravskoslezského kraje o značku Regionální potravina v kategorii ostatní (Libavský med květový) a Čestné uznání hejtmana Moravskoslezského kraje za druhé místo v soutěži Regionální potravina. (Libavský med medovicový)

Naše produkce

V naší nabídce najdete medy různých druhů, výborných medovin a aromatických svíček z pravého včelího vosku.
Made by David Maori